Kooperativt spelande

admin Spel

Ett annat namn för multiplayer-spel som används flitigt är flerspelarspel. Dessa spel gör det möjligt att spela tillsammans med internetanvändare från hela världen och man hittar många nya vänner.

Det råder en del missförstånd gällande spelterminologin i sammanhanget. Ett exempel är att man blandar ihop begreppen ”multiplayer-spel” och det som kallas för kooperativt spelande. Medan flerspelarspel handlar om att spela tillsammans i ett och samma spel, handlar kooperativt spelande om att spela tillsammans i ett team. Det ger spelet en helt annan dynamik och lär spelarna bli bättre på teamwork. Man arbetar tillsammans för att vinna och din succé i kooperativt spelande beror i mångt och mycket på din lagkamrats prestation.

Kooperativt spelande eller Cooperative Gameplay är ett sätt att spela videospel. Här handlar det om att spela tillsammans med andra spelare mot en eller flera motståndare som styrs av datorn. Det är alltså här som den väsentliga skillnaden gentemot MMO ligger i. Man spelar inte mot varandra, utan istället med varandra. Nu går det att spela kooperativt i flera av videospelsgenrer – allt från idrottspel och RTS spel till MMO spel och så kallade shooters.

You May Also Like..

Spel med kryptovaluta

Bitcoin blivit enligt vissa en succé och hos andra skeptiker kanske inte lika populärt. Oavsett åsikter om denna valuta så […]

Spännande att spela på sport

Att spela på sport har varit populärt under en väldigt lång tid och det verkar inte som detta kommer att […]

Vad är Overwatch?

Overwatch är ett spel från Blizzard Entertainment, och som de flesta i spelvärlden känner till innebär det nästan per automatik […]