Slicks and Slide

De bästa spelen finns online

Posted by: admin | Category: Spel | Comments Off on Kooperativt spelande

Ett annat namn för multiplayer-spel som används flitigt är flerspelarspel. Dessa spel gör det möjligt att spela tillsammans med internetanvändare från hela världen och man hittar många nya vänner.

far och sonDet råder en del missförstånd gällande spelterminologin i sammanhanget. Ett exempel är att man blandar ihop begreppen “multiplayer-spel” och det som kallas för kooperativt spelande. Medan flerspelarspel handlar om att spela tillsammans i ett och samma spel, handlar kooperativt spelande om att spela tillsammans i ett team. Det ger spelet en helt annan dynamik och lär spelarna bli bättre på teamwork. Man arbetar tillsammans för att vinna och din succé i kooperativt spelande beror i mångt och mycket på din lagkamrats prestation.

Kooperativt spelande eller Cooperative Gameplay är ett sätt att spela videospel. Här handlar det om att spela tillsammans med andra spelare mot en eller flera motståndare som styrs av datorn. Det är alltså här som den väsentliga skillnaden gentemot MMO ligger i. Man spelar inte mot varandra, utan istället med varandra. Nu går det att spela kooperativt i flera av videospelsgenrer – allt från idrottspel och RTS spel till MMO spel och så kallade shooters.