Prova att spela på odds

admin Spel, Spelande

Det naturliga steget man gör när man har provat på poker och diverse spelautomater på en sajt är att gå vidare till oddssektionen. Nu ska man satsa pengar mot banken och försöka kamma hem de bra oddsen. 

9020836-odds-magnifier-shows-pay-off-and-bet

Vad kan man spela på?

Detta skiljer sig mycket beroende på vilken sajt man har sitt kontot. En del sajter har inte ens en oddssektion, då får man öppna ett konto till. Men alla ger odds på de stora sporterna: hockey, fotboll, motorsport. Det finns också dem som ger utländska odds i amerikansk fotboll och hästtävlingar utomlands (ATG har monopol på hästspel i Sverige så man får inte spela på inhemska tävlingar någon annanstans).

Det brukar också dyka upp specialodds under årets gång. Det kan vara odds på Melodifestivalen och Eurovision, en klassiker som de flesta erbjuder. Man kan också spela på vilket parti som vinner nästa val eller vilken film som får en Oscar för ”Bästa film”. Är man inte så sportintresserad är dessa odds självklart med lockande.

Hur fungerar odds

Sajterna skapar oddsen tillsammans med algoritmer och experter. De odds som spelbolagen sätter och som förblir oföränderliga kallas fast odds. Odds som förändras på grund av hur många kunder som satsar på vilket odds, är flytande odds. Börjar allt fler satsa på ett odds, kommer det att bli lägre eftersom det är större sannolikhet att det oddset stämmer och banken förlorar därmed mindre pengar. Alla spelbolag brukar ha väldigt lika odds, därför behöver man inte hoppa mellan flera spelbolag för att få ”det bästa oddset”.

Hitta de bra oddsen

Det finns så klart bra odds där ute, men det gäller att hitta dem. Som vi sa handlar det inte om att jämföra olika spelbolag mot varandra, det handlar mer om att se en möjlighet tack vare dina egna kunskaper inom området. Om du är en fotbollsfantast har du redan bra chanser att se när ett odds är värderat för högt eller för lågt. Det kan du dra nytta av. Tippat kan vara en hjälpande hand till de perfekta oddsen: de delar ut gratis speltips där du kan få odds med bra utbetalning som inte har lika stor risk (enligt dem).

Värde på odds

Här nedan ser du en enkel uträkning för att veta hur mycket ett odds ger i utbetalning om du satsar 100 kronor. Grundregeln är alltid: ju längre odds, desto mindre utbetalning.

  • Odds 1,50 (1,50×100) = 150 kronor (går plus 50 kronor)
  • Odds 15,0 (15,0×100) = 1500 kronor (går plus 1400 kronor)

 

You May Also Like..

Spel med kryptovaluta

Bitcoin blivit enligt vissa en succé och hos andra skeptiker kanske inte lika populärt. Oavsett åsikter om denna valuta så […]

Spännande att spela på sport

Att spela på sport har varit populärt under en väldigt lång tid och det verkar inte som detta kommer att […]

Vad är Overwatch?

Overwatch är ett spel från Blizzard Entertainment, och som de flesta i spelvärlden känner till innebär det nästan per automatik […]