Slicks and Slide

De bästa spelen finns online

Posted by: admin | Category: Spel | Comments Off on Shooterspel, couch coop och online coop

Shooterspel, eller first-person shooters, är spel i vilka du ser exakt samma sak på din bildskärm som din spelfigur. Spelet inkluderar en del vapen och mycket blod. Det är just dessa spel som var först med att erbjuda sina spelare möjlighet till kooperativt spelande.

vänner spelar spelRedan år 1993 kunde man spela i lag i spelet Doom. Spel som Half-Life, Halo och Call of Duty är några andra banbrytande speltitlar som ledde utvecklingen av kooperativt spelande framåt. Oavsett vad man tycker om våldsamma spel, går det inte att förneka dess inflytande på kooperativt spelande. Det är just dessa spel som har satt fart utvecklingen för hela gameindustrin.

I soffan vs online

Kooperativt spelande brukar delas in i två typer – couch coop och online coop. Spelar du couch coop, sitter du oftast i samma soffa med din medspelare – därav namnet. Spelar du online coop, har ni båda kopplats in till ett och samma spel via internet. Det är fullt möjligt i de flesta spel som lanseras numera att kombinera dessa två speltyper. Det kan bli av intresse om ni är flera som spelar och någon av er inte befinner sig i ett och samma rum.