Shooterspel, couch coop och online coop

admin Spel

Shooterspel, eller first-person shooters, är spel i vilka du ser exakt samma sak på din bildskärm som din spelfigur. Spelet inkluderar en del vapen och mycket blod. Det är just dessa spel som var först med att erbjuda sina spelare möjlighet till kooperativt spelande.

Redan år 1993 kunde man spela i lag i spelet Doom. Spel som Half-Life, Halo och Call of Duty är några andra banbrytande speltitlar som ledde utvecklingen av kooperativt spelande framåt. Oavsett vad man tycker om våldsamma spel, går det inte att förneka dess inflytande på kooperativt spelande. Det är just dessa spel som har satt fart utvecklingen för hela gameindustrin.

I soffan vs online

Kooperativt spelande brukar delas in i två typer – couch coop och online coop. Spelar du couch coop, sitter du oftast i samma soffa med din medspelare – därav namnet. Spelar du online coop, har ni båda kopplats in till ett och samma spel via internet. Det är fullt möjligt i de flesta spel som lanseras numera att kombinera dessa två speltyper. Det kan bli av intresse om ni är flera som spelar och någon av er inte befinner sig i ett och samma rum.

You May Also Like..

Spel med kryptovaluta

Bitcoin blivit enligt vissa en succé och hos andra skeptiker kanske inte lika populärt. Oavsett åsikter om denna valuta så […]

Spännande att spela på sport

Att spela på sport har varit populärt under en väldigt lång tid och det verkar inte som detta kommer att […]

Vad är Overwatch?

Overwatch är ett spel från Blizzard Entertainment, och som de flesta i spelvärlden känner till innebär det nästan per automatik […]