Slicks and Slide

De bästa spelen finns online

Posted by: admin | Category: Spel | Comments Off on Texas hold’em

Kortspelet Texas hold’em är sedan början av 2000-talet den mest populära pokervarianten, både live och på nätet. Spelet blev omåttligt populärt när poker började synas genom TV och film samt nätpokerns framfart, och sist men inte minst tack vare amatören Chris Moneymakers osannolika vinst i 2003 års World Series of Poker (WSOP).

Poker

Historia

Spelet har sitt ursprung i Texas i början av 1900-talet, av en grupp kända kortspelare däribland Doyle Brunson togs spelet vidare till Las Vegas 1967. År 1969 arrangerades den allra första pokerturneringen under en spelmässa i Las Vegas. 1970 övertogs rättigheterna till mässan av Benny och Jack Binion som i sin tur döpte om turneringsformatet till World Series Of Poker, alltså nuvarande världsmästerskapen i poker. Ett år efter starten beslutades att huvudturnering i WSOP skulle spelas i no-limit Texas hold’em, något som den gör än idag.

Så här spelar du

Innan spelet startar lottar man ut deltagarnas positioner vid bordet genom att dela ut en dealerknapp, en liten knapp (liten mörk) och en stor knapp (stor mörk) som i regel är dubbla summan av den lilla knappen. Summan av mörkerinsatserna är förutbestämda och ändras inte vid spel i kontantform medan de gradvis ökas i turneringsform. Oavsett spelform så flyttas dessa knappar runt bordet ett steg efter varje avslutad giv. Utförliga beskrivningar av regler och andra tips hittar du hos Poker.se.

Spelaren till vänster om stora knappen öppnar spelet och måste då bestämma sig om han vill spela eller slänga sin hand, om han vill spela kan han antingen välja att syna eller höja. Spelet fortsätter sen medurs tills alla spelare runt bordet har agerat. Om alla spelare som är kvar i spelet synat har den som sitter på stora knappen valet att checka eller höja. Vid nästa satsningsrunda delas den gemensamma floppen ut, bestående av tre kort som du ska matcha med dina två kort du har på handen.

Ytterligare två satsningsrundor bestående av ett turn- och riverkort delas ut innan given är färdig. Den spelare som kombinerar sina hålkort bäst med övriga fem kort på bordet vinner given vid visning. Ett annat sätt att vinna potten är att bluffa bort de andra spelarna så att du slipper visa upp dina kort.