Tredjepersonsskjutare

admin Spel

Det är inte alla som vill se allt som händer i ett shooterspel med sin spelfigurs ögon. En del spel tillåter dig att skifta mellan ”förstapersonsvy” och ”tredjepersonsvy”. Ett exempel på ett sådant spel är Quake.

spelkväll

Tyvärr upplever en del spelare att det är en nackdel att spela med en tredjepersonsvy. Det är svårare att få bra resultat och de som kör förstapersonsvy alltid har en fördel. En del andra spel tillåter inte ens bytet och då kan det bli en stor besvikelse för en som vill se hela sin spelfigur röra sig. Om detta är ett bekant problem så bör du alltid välja en tredjepersonsskjutare.

Intressanta spel

Det är inte lätt att hitta rätt spel i speldjungeln som passar just dig. Resident Evil-serien är spel som du bara måste prova. Både fyran och femman (Resident Evil 4 och Resident Evil 5) är skapade just som tredjepersonsskjutspel. Här behöver du inte se världen med Milla Jovovics ögon, du kan istället få njuta av hennes estetiska genom att skåda henne tredimensionellt under spelets gång. Gillar du Matt Damon och Mark Wahlberg, kan du välja Max Payne samt The Bourne Conspiracy som båda är tredjepersonsskjutspel.

En tydlig tendens mot trepersonsvyn

Det går att skönja en tendens bland spelen som väljer bort förstapersonsvyn. Det gäller spel där stjärnor är med som spelfigurer. Det är skådespelare som drar till sig spelarna och som gör att spelet säljer. Därför drar spelproducenter den enkla slutsatsen: har man betalat en del för ett spel med en favoritskådis, vill man se så mycket som det bara går av personen. Den logiken ligger bakom det faktum att just dessa spel släpps i form av tredjepersonsskjutspel.

Spel som inte bygger på filmer

Ett par andra spelserier som inte tillåter förstapersonsvy är Mass Effect, Gears of War och Uncharted. De bygger inte på filmer och har inga kända skådespelare att skylta med. Det innebär inte att dessa spel är dåliga eller saknar underhållsvärde. Snarare får du chansen att öppna helt nya dimensioner genom starka spelhistorier och vacker grafik. Gears of War bjuder dig till exempel på en underhållande resa till sagoplaneten Sera. Det kan emellanåt vara betydligt mer spännande att åka till Sera än att spela de klassiska shooterspelen gång på gång. Den som testar får se.

You May Also Like..

Spel med kryptovaluta

Bitcoin blivit enligt vissa en succé och hos andra skeptiker kanske inte lika populärt. Oavsett åsikter om denna valuta så […]

Spännande att spela på sport

Att spela på sport har varit populärt under en väldigt lång tid och det verkar inte som detta kommer att […]

Vad är Overwatch?

Overwatch är ett spel från Blizzard Entertainment, och som de flesta i spelvärlden känner till innebär det nästan per automatik […]